Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięsne naleśniki

Nadzienie:

 

  • mięso ugotowane 1 kg
  • bułka czerstwa 2 sztuki
  • tłuszcz 10 dag
  • cebula 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • słonina

     

    Ciasto:

  • mąka 90 dag
  • jajka 7 sztuk
  • mleko 0,75 l
  • woda 0,75 l
  • sól
  • słonina
  • tłuszcz do smażenia

 

 

Sposób przyrządzenia:
Z mięsa, bułki czerstwej, tłuszczu, cebuli, jajka, soli, pieprzu i
słoniny należy przygotować nadzienie. Z ciasta należy usmażyć naleśniki,
smarować je nadzieniem, zwijać w dowolnie wybrany kształt, obsmażyć z
dwóch stron na tłuszczu. Podawać z sosem pieczarkowym.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *