Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z łososiem i szparagami Teresy

Składniki:

  • 25 dag makaronu
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szkl gęstej śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • kilka listków bazylii
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki startego parmezanu

Sposób wykonania:
Szparagi ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie.
W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać odcedzone szparagi pokrojone na małe kawałki.
Wrzucić jeszcze obranego pomidora pokrojonego na cząstki oraz łososia pokrojone w cienkie paseczki.
Zalać całość śmietaną i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia sosu.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz koperkiem.
W miedzy czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu a po odcedzeniu wymieszać go z sosem.
Przed podaniem udekorować parmezanem i bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *