Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Majonez inaczej

 

Składniki:

  • żółtka 3 sztuki
  • musztarda 2 łyżeczki
  • keczup 2 łyżeczki
  • oliwa 1/2 litra
  • ocet winny 1 łyżka
  • winiak 3 łyżki
  • sok z pomarańczy
  • sok z cytryny

 

 

Sposób przyrządzenia:
Żółtka należy oddzielić od białek i utrzeć je z musztardą na gładką
masę, w trakcie ucierania należy stopniowo wlewać wąską stróżką oliwę(
należy uważać, aby sos nie zważył się). Do smaku należy dodać ocet
winny, sok z cytryny i z pomarańczy, dokładnie wymieszać.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *