Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lody z morelami Adama

Składniki:

 

  • 8 moreli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szkl. pokruszonych biszkoptów
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 kulki lodów
  • listki mięty

 

 

Sposób wykonania:
Miód, masło, biszkopty i migdały zmiksować  aby powstała gładka masa.
Następnie morele przekroić na połówki i w miejsce po pestkach nałożyć masę migdałową.
Ułożyć jena blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
Po tym czasie ułożyć na w salaterce, dołożyć kulki lodów i udekorować listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *