Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekka zapiekanka warzywna

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • główka czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka czerwonego wina
  • łyżeczka brązowego cukru
  • kilka gałązek świeżego tymianku

Sposób przyrządzenia:
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Usunąć nasiona z papryk , a strąki pokroić na szerokie paski. Pomidorki przekroić na pół. Porozdzielać ząbki czosnku ,ale ich nie obierać , gdyż upieczone w łupinach są smaczniejsze. Wino wymieszać z cukrem i oliwą. Połączyć wszystkie warzywa, dodać tymianek i sos . Przełożyć składniki do formy. Piec półtorej godziny.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *