Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwy biszkopt

Składniki:

  • jajka 6 sztuk
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
  • cukier 1 i 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • sól 1 szczypta

    Sposób przyrządzenia:
    Żółtka należy oddzielić od białek i dobrze utrzeć z cukrem. Z białek
    należy ubić sztywną pianę dodając do nich szczyptę soli. Do żółtek dodać
    po kolei mąkę, proszek do pieczenia i ubite białka, a następnie bardzo
    ostrożnie wszystko razem wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do
    180 stopni i piec około 30 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *