Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwas chmielowy

Składniki:

  • 10 dag szyszek chmielowych
  • 1 kg cukru
  • ½ l miodu
  • 10 dag drożdży
  • 10  l wody
  • skórka żytniego razowego chleba

Sposób wykonania:

  1. Chmiel gotować z wodzie ok. 15-20 minut po czym odstawić na kilka godzin pod przykryciem.
    Następnie odcedzić i odstawić aby się ustał i ostrożnie zlej po czym podgrzać i dodać cukier, miód, drożdże oraz skórkę z chleba.
    Odstawić ponownie na 24 godz.
    Po tym czasie przelać kwas do butelek, szczelnie zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez AnkA

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *