Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z mango, chili i rodzynkami

Składniki:

 

  • 1 szklanka kuskus
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 papryczka chili
  • ½ szklanki rodzynek
  • 1 pomidor
  • sok z jednej cytryny
  • posiekana natka pietruszki
  • sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia 1,5 szklanki wody, dodać kuskus, chwilę podgrzewać mieszając, przykryć, odstawić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w kostkę miąższ mango, oczyszczoną i posiekaną papryczkę chili, smażyć mieszając aż mango zacznie się rumienić. Dodać obrany, posiekany czosnek, rodzynki, pokrojony w kostkę pomidor, sok z cytryny i natkę pietruszki, dusić kilka minut mieszając, dodać przygotowany wcześniej kuskus, wymieszać delikatnie i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *