Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruszon z miętówką i cytryną Iwony

Składniki:

  • 4 szklanki białego wina
  • 8 kieliszków wódki
  • 6 łyżek cukru
  • 4 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • sok z 2 cytryn
  • kilka gałązek świeżej  mięty

    Sposób przyrządzenia:

    Umyte listki mięty posiekać drobniutko, zalać wódką i odstawić na godzinę, w naczyniu przykryć ściereczką., przecedzić, połączyć z winem. W małej ilości przegotowanej  wody rozpuścić cukier, schłodzić, dodać do napoju, doprawić sokiem z cytryny. Przed podaniem połączyć z wodą mineralną, napełnić szklany dzbanek i rozlewać do szklaneczek. Orzeźwiający, napój z  „prądem.”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *