Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królewski rosół

Składniki:

  • 50 dag wołowiny
  • ¼ kury
  • 15 dag cielęciny
  • 5 dag wątróbki cielęcej
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 3 pieczarki
  • 1 łyżka masła
  • 1 białko
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Cielęcinę oraz kurę zalać 2 l wody i trzymać na ogniu około 2 godzin.
    W między czasie wątróbkę, warzywa i pieczarki pokroić w kostkę po czym zarumienić całość na rozgrzanym maśle i przełożyć do rosołu.
    Doprawić do smaku solą i gotować jeszcze około 30 minut.
    Po tym czasie rosół przecedzić i dodać do niego białko, gotując jeszcze przez 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *