Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki na krakersach

Składniki:


  • 16 dużych gotowanych krewetek
  • 16 dużych ciastek krakers
  • 1/3 szklanki sera Philadelphia
  • majonez
  • posiekana zielona cebulka
  • biały pieprz lub sucha pokruszona papryczka chili


Sposób przyrządzenia:
Na każde z ciastek nałożyć równą warstwę sera o grubości około 2 mm. Oprószyć lekko pieprzem lub pokruszonym chili. Na środku nałożyć za pomocą łyżeczki kleks majonezu i na tym wszystkim ułożyć krewetkę lekko ja przyciskając. Całość obsypać pokrojoną skośnie cebulą dymką. Natychmiast podawać. Jeśli chcemy przechować przygotowaną przekąskę dłużej przed nałożeniem sera musimy krakersy cieniutko posmarować masłem aby nie rozmakały. Można też dodatkowo użyć innych składników jak wędlina, rzodkiewka, pomidor itd.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *