Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pomarańczowy Izy

Składniki:

 

  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik
  • 2 jajka
  • łyżka masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • łyżeczka żelatyny
  • sok z 1 pomarańczy
  • skórka starta z całej pomarańczy
  • cukier
  • 2 łyki gorącego mleka
  • esencja pomarańczowa

 

 

Sposób wykonania:
W między czasie żelatynę namoczyć w wodzie a potem rozpuścić w gorącym mleku.
Następnie masło utrzeć razem z cukrem pudrem nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka, skórkę z pomarańczy.
Gdy składniki się połączą dodać sok z pomarańczy, esencję pomarańczową oraz żelatynę.
Całość wymieszać i na sam koniec dodać białka ubite na sztywna pianę, delikatnie połączyć.
Przełożyć krem do salaterek i wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *