Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem kokosowy do tortów

Składniki:

  • 1 litr mleka
  • 2 budynie waniliowe z cukrem
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 żółtko
  • 250 g masła
  • około 150 g wiórek kokosowych

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wlać cukier po czym zagotować aby cukier mógł się rozpuścić.
    Następnie do mąki wlać trochę mleka, wymieszać i wlać do reszty.
    Całość dokładnie wymieszać a gdy zgęstnieje odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo budyń.
    Pod koniec dodać jeszcze wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *