Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety serowe

Składniki:

  • 75 dag. tłustego sera twarogowego
  • szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • sol
  • pieprz
  • kilka gałązek oregano i rozmarynu
  • 20 dag. pomidorków koktajlowych
  • olej

    Przygotowanie:
    Ser pokroić w grube plastry. Jajka roztrzepać widelcem i doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster sera panierować w jajku, a później w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kotlety serowe na złoty kolor. Podawać z pokrojonymi w plasterki pomidorkami koktajlowymi i drobno posiekanymi świeżymi ziołami.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *