Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety rybne z serem

Składniki:

  • 50 dag filetów ryby
  • 6 dag tłuszczu
  • 6 dag łagodnego żółtego sera
  • 2 łyżki tartej bułki
  • jajko
  • łyżka natki
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:
    Lekko rozmrożone filety pozbawić skóry  i zemleć razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać drobno pokrajaną cebulę  oraz jajko, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Z powstałej masy formować kotlety, które otoczyć  w bułce tartej i usmażyć.
    Po odwróceniu na każdym położyć plasterek sera żółtego.
    Przykryć patelnię i jeszcze kilka minut trzymać na małym ogniu.
    Kotlety podawać z ziemniakami i surówką z kapusty i marchwi.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Bożena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *