Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kołduny litewskie z grzybami

Składniki:

    Ciasto:

    • 30 dkg mąki
    • 1 jajko
    • woda

    Farsz:

    • 20 dag grzybów
    • 2 cebule
    • 2 łyżki masła
    •  2 jajka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Namoczone grzyby ugotować i drobno posiekać. Podsmażyć na 1 łyżce masła drobno posiekaną cebulę, wymieszać z grzybami, 2 jajkami, przyprawić solą i pieprzem.
    Ciasto rozwałkować, układać na nim gałki z mięsa wielkości orzecha laskowego, nakrywać ciastem, obcisnąć dookoła nadzienie, tak aby dobrze się skleiło, i wykrawać kołduny małą foremka. Wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody, gotować kilka minut. Obsmażyć na maśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *