Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbaski z duszonymi ogórkami

Składniki:

  • 4 kiełbaski grillowe
  • tłuszcz
  • 2 ogórki
  • 30 g masła
  • 1 opakowanie 30% śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Kiełbaski podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym zostawić na małym ogniu jeszcze 10 minut.
    W między czasie obrane ogórki pokroić w plasterki i dusić je na rozgrzanej margarynie około 5 minut po czym dodać musztardę oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
    Doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
    Podawać z kiełbaskami posypane natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *