Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks warzywny

Składniki:

  • 15 dag. cukinii
  • 60 dag. mąki
  • opakowanie proszku do pieczenia
  • sól
  • cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju


Sposób przyrządzenia:

Cukinię zetrzeć na tarce i odcisnąć z soku. Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Cebulę posiekać i dodać do mąki. Wbić jajko i wlać olej. Wymieszać na gładkie ciasto dolewając niepełną szklankę wody. Dodać cukinię i wymieszać. Formę keksową natłuścić, włożyć ciasto, wierzch wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *