Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp gotowany w jarzynach

Składniki:

  • karp około 1,5 kg
  • jarzyny jak na rosół
  • liście laurowe
  • kilka ziaren białego pieprzu
  • ziela angielskiego
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Karpia umyć, sprawić, dokładnie wyfiletować. Z łba usunąć oczy i płaty skrzelowe. Z łba, resztek pozostałych po filetowaniu i jarzyn ugotować esencjonalny wywar i przecedzić. Filety umyć, posolić i osuszyć. Ułożyć ściśle w naczyniu, zalać wywarem tak aby był przykryty. Gotować na bardz małym ogniu przez 20 minut. Podawać ugarnierowane jarzynami z wywaru.
Sposób filetowania: http://pychotka.pl/pychotka/content/view/957/55/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *