Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z mozzarellą i pieczarkami

Składniki:

  • 4 bułki
  • 20 dag sera mozzarella
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag suszonych pomidorów
  • 8 filecików anchois
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ser pokroić w plastry, pieczarki również pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie bułki przekroić na pół i każdą połówkę skropić oliwą i posypać solą oraz pieprzem.
    Na połowię rozłożyć warstwę pieczarek, potem plasterek sera, a następnie suszone pomidory i fileciki anchois.
    Przykryć druga połówką bułki.
    Owinąć je folią aluminiową i wstawić do lodówki  na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *