Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jogurtowe gofry Kasi

Pyszne i sprawdzone przepisy na znakomite gofry. Dziś przepis na jogurtowe gofry Kasi. Przepis zawiera: jajka, mąkę, mleko i jogurt naturalny. 
 

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 szkl mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl mleka
  • 1/2 szkl jogurtu naturalnego
  • masło do gofrownicy 
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.
    Wlać do niej mleko oraz dodać jogurt naturalny.
    Następnie wbić jajka.
    Całość dokładnie wymieszać lub zmiksować na gładkie, jednolite ciasto.
    Tak, aby nie powstały grudki z mąki.
    Z powstałego ciasta smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej masłem.
    Podawać posypane cukrem pudrem, z lodami lub polane sosem.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *