Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcy kotlet z orzechami

Składników:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 80 dag jagnięciny
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/3 pęczka mięty
  • ½ szkl. orzechów włoskich
  • nieugotowane ciasto makaronowe
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Jagnięcinę pokroić na kawałki a czosnek, mięte oraz orzechy posiekać.
      Następnie rynienkę do pieczenia posmarować oliwą i układać warstwami pokrojone składniki.
      Całość oprószyć pieprzem.
      Ciasto makaronowe rozwałkować aby było większe nic rynienka po czym ja przykryć.
      Ponakłuwać ciasto widelcem i skropić resztą oliwy.
      Przykryć jeszcze folią aluminiową.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 45 minut.
      Przed podaniem pokroić na plastry.

      "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Natalia Szczurek

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *