Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłkowe delicje na grillu

Składniki:

  • 6 dużych jabłek
  • 1 szklanka pokruszonych biszkoptów
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1 ½ łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki masła
  • sok z cytryny
  • 2-3 łyżki rumu
  • 1 żółtko


    Sposób przyrządzenia
    :
    Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć środki i skropić od wewnątrz sokiem z cytryny. Pokruszone biszkopty wymieszać z letnim utartym masłem, miodem, żółtkiem i wiórkami kokosowymi, dodając rum. Mieszanką napełnić wydrążone jabłka. Każde jabłko zawinąć w folię aluminiową i piec na rozgrzanym ruszcie do miękkości.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *