Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz ziemniaczany z kapustą

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 15 dag kiszonej kapusty
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 3 suszone grzyby
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Namoczone grzyby pokroić  na mniejsze kawałki, ziemniaki pokroić tak jak na frytki, cebulę posiekać a kapustę poszatkować.
    Następnie cebulę zeszklic na rozgrzanym oleju po czym dodać ziemniaki i chwile smażyć.
    Wówczas dodać jeszcze kapustę, grzyby oraz koncentrat.
    Całość dokładnie wymieszać i podlać odrobiną wody.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości zmieników.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i udekorować keksem śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *