Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z węgorza na ostro

Składniki:

  • 1 kg węgorza
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli
  • 2 ostre papryczki
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 100 ml octu winnego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie po czym dodać papryczki chili oraz dzwonka węgorza.
Całość oprószyć solą i dusić do momentu, aż wyparuje woda.
Wówczas doda liście laurowe, ocet oraz pasę pomidorową.
Podlać odrobiną wody i trzymać na ogniu około 20 minut.
Po d koniec duszenia dodać posiekaną natkę pietruszki i czosnek i trzymać na ogniu jeszcze kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *