Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy z grzybami

Składniki:

  • 60 dag karkówki bez kości
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 6 kapeluszy grzybów suszonych
  • 1 fix grzybowy,( lub inny)


Sposób przyrządzenia:

Mięso pokroić  w kostkę. Cebulę oczyścić, pokroić w półplasterki. Grzyby namoczyć, pokroić na 4 części. Mięso zarumienić na maśle, dodać cebulę i grzyby, podsmażyć. Fix rozpuścić w 1/2 l. wrzącej wody, połączyć z mięsem. dusić ok. 40 min. podawać z kaszą.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *