Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Składniki:

  • 10 pieczarek
  • 60 dag filetów z kurczaka
  • czerwona papryka
  • 3 cebule
  • oliwa
  • 200 ml czerwonego wina
  • przyprawa do kurczaka
  • op. ciemnego sosu pieczeniowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę po czym je oprószyć przyprawą do kurczaka i skropić oliwą, wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie meso wyjąć i przesmażyć go razem z posiekaną cebulą, wówczas dodać pieczarki pokrojone w plasterki.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w paseczki oraz wlać wino.
    Sos przygotować według opisu na opakowaniu i dodać do gulaszu, wymieszać i dusić ostanie 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *