Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z orzechami i miodem

Składniki:

  • 4 obrane, przekrojone na połowę, pozbawione gniazd nasiennych gruszki
  • 8 orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka rumu
  • szczypta imbiru w proszku

    Sposób przyrządzenia:
    Orzechy obrać, drobno posiekać dużym nożem, dodać miód i imbir, dokładnie wymieszać.
    Tak przygotowaną mieszanką napełnić wgłębienie po gniazdach nasiennych. Gruszki ułożyć na blasze do pieczenia, skropić rumem, ewentualnie oprószyć cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *