Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany tuńczyk

Składniki:

  • 4 steki tuńczyka
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 czerwone papryki
  • 3 pomidory
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Tuńczyka posmarować oliwą i wstawić go do lodówki.
    W między  czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę po czym dodać czosnek oraz chili, smażyć około 1 minuty.
    Po tym czasie dodać posiekane pomidory i paprykę i trzymać na ogniu około 15 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Tuńczyka natomiast grillować około 2 minut z każdej strony po czym rozłożyć go na półmisku i polać sosem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *