Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane szaszłyki z indyka

 

Składniki:

  • 0,5 kg piersi indyka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki musztardy
  • 6 łyżek soku z cytryny bądź pomarańczy
  • papryka czerwona
  • kilka pomidorów koktajlowych

 

Sposób wykonania:
Piersi indyka kroimy w kostkę. Musztardę, oliwę z oliwek i sok z cytryny/bądź pomarańczy/ mieszamy.
Następnie marynujemy w nim piersi indyka – ok 6 godzin.
Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę w ósemki.
Nabijamy na szaszłyki na przemian: mięso, pomidor, papryka…
Grillujemy ok 15-20 min.

Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez zukiel2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *