Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golanka z fasolką i kiszoną kapustą

 

Składniki:

  • 2 golonki
  • 60 dag kiszonej kapusty
  • 50 dag cebuli
  • puszka białej fasoli
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki tymianku

 

Sposób wykonania:

  1. Golonki natrzeć tymiankiem, solą oraz pieprzem po czym wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia poszatkowaną kapustę ułożyć na dnie brytfanny, na niej ułożyć golonki i przykrywamy krążkami cebuli.
    Wlać 2/3 szkl. wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 2,5 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *