Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Francuskie rożki z marcepanem i daktylami

Składniki:

  • 8 dag. suszonych daktyli
  • 8 dag. masy marcepanowej
  • 4 jabłka
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • 15 dag. mąki
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • białko


Sposób przyrządzenia:

Ciasto rozmrozić i pokroić na 10 równych kwadratów. Daktyle i masę marcepanową drobno pokroić. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić. Dusić 5 minut z cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z marcepanem i daktylami. Masę ułożyć na cieście, dwa przeciwległe rogi zlepić ,posmarować białkiem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.  Posypać płatkami migdałowymi.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *