Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka na sposób bułgarski

Składniki:

  • ½ kg filetów z kurczaka
  • 30 dkg kukurydzy konserwowej
  • 2 cebule
  • 1 duża czerwona papryka
  • 5 łyżek sosy sojowego
  • 5 łyżek majonezu
  • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Majonez wymieszać z sosem sojowym i 5 łyżkami wody. Marynatą zalać mięso, wymieszać, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, dodać oczyszczoną paprykę i cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać kukurydzę, przyprawić solą i pieprzem, trzymać w cieple. Mięso obsączyć z nadmiary marynaty, smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju aż się zarumieni. Podawać z wcześniej przygotowanymi warzywami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *