Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane udka z kurczaka

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
  • 3 kromki pieczywa pszennego
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, osuszyć. Pomagając sobie nożem ściągnąć skór1) z udek starając się jej nie uszkodzić. Mięso obrać z kości. Czyste mięso, namoczone w śmietanie pieczywo, czosnek zemleć w maszynce do mięsa. Dodać resztę śmietany, majonez, natkę i przyprawy, wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić skórę, końce zaszyć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 60 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *