Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane piersi kurczaka z grilla

 

Składniki:

 

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 plasterki koziego sera
  • 8 listków bazylii
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Umyte piersi z kurczaka naciąć wzdłuż aby powstała kieszonka.
Do każdej kieszonki włożyć kawałek ser, pomidorka z zalewy oraz listki bazylii.
Kieszeń spiąć wykałaczką i oprószyć całość solą oraz pieprzem.
Przełożyć do formy, skropić oliwa i sokiem z cytryny.
Odstawić na 30 minut co jakiś czas obracając.
Po tym czasie piec na rozgrzanym grillu około 15 minut ze wszystkich stron an rumiano.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *