Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip serowy do nachosów Ani

Znakomity dip serowy. Idealny jako dodatek do nachosów lub chipsów. Aby go wykonać potrzebujesz: serka śmietankowego, sera ementaler, śmietany i papryczki chilli. 
 

Składniki:

  • 200 g  serka śmietankowego
  • 300 g sera Ementaler 
  • 400 ml  śmietany 36% 
  • 1 papryczka chilii
  • szczypta curry
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
 

Sposób wykonania:

  1. Ser śmietankowy oraz kawałki sera ementaler wrzucić do rondelka.
    Zalać całość śmietaną i cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu.
    Gdy ser zacznie się rozpuszczać i łączyć z resztą składników dodać jeszcze posiekaną papryczkę chilii, curry oraz gałkę muszkatołową.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Trzymać na ogniu jeszcze chwilę, aż powstanie gęsty dip.
    Na koniec doprawić go do smaku solą. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *