Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip paprykowy

Skład:

 

  • czerwona papryka
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól tymianek
  • chili

 

 

 

Sposób przyrządzenia:

 

Paprykę drobno pokroić i zmiksować na puree. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle, dodać do paprykowego puree i zagotować. Połączyć śmietanę z sokiem z cytryny i koncentratem pomidorowym, dodać pozostałe składniki, posolić i wymieszać. Gotować 3 minuty. to tez ze strony Kamisa. Pycha! Ja dorzucam mnóstwo ostrej papryki. i pieprz cayenne

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *