Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z orzechami nerkowca

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¾ szkl orzechów nerkowca
  • 2 cebule
  • łyżka gotowanej przyprawy curry
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka startego imbiru
  • ¼ szkl wody
  • kawałek tofu
  • 2 czerwone papryki
  • 300 g mrożonego groszku

Sposób wykonania;
Na rozgrzanej oliwie smażyć posiekaną cebulę oraz orzechy nerkowca.
Po około 5 minutach dodać curry, posiekany czosnek, imbir, wodę, tofu pokrojone w kostkę i paseczki papryki.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć kolejne 5 minut.
Następnie wrzucić jeszcze groszek i pozostawić na ogniu ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *