Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto ze śliwkami

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka maki
  • torebka cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 kg. śliwek
  • 1/2 kostki masła

Sposób przyrządzenia:
Masło utrzeć na puszystą masę. Jajka wbić do masła. Dodać cukier, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Ciasto przez chwilę ucierać. Formę wysmarować masłem i wyłożyć do niej ciasto. Każdą śliwkę przekroić i wyjąć pestkę. Połówki śliwek ułożyć na cieście. Posypać 2 łyżkami cukru. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *