Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupkie kanapki z serdelkami

Składniki:

    • 4 kromki pieczywa pszennego
    • 2 serdelki
    • masło
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego lub plastry pomidora
    • 1 łyżka tartego żółtego sera


    Sposób przyrządzenia:
    Koncentrat pomidorowy wymieszać z żółtym serem. Serdelki obrać z osłonek, przekroić na połowę. Pieczywo lekko opiec na maśle. Na każdej kromce pieczywa ułożyć połówkę serdelka, ozdobnie posmarować pastą pomidorowo – serową, lub obłożyć plastrami pomidora i obsypać obficie serem. Zapiec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do około 200 stopni C. Udekorować zieleniną, podawać na liściach sałaty. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *