Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chlebek Pita z wędliną i warzywami z sosem majonezowym

Składniki:

    • 4 chlebki pita
    • 2 plastry gotowanej szynki
    • 1 ogórek zielony
    • 1 marchewka
    • masło
    • 2 plastry żółtego sera
    • 4 łyżki majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżeczka keczupu
    • 1 łyżeczka soku z cytryny


    Sposób przyrządzenia:

    Marchewkę i ogórka obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w słupki. Majonez wymieszać z musztardą, keczupem i sokiem z cytryny. Chlebki skropić wodą i opiec w tosterze, posmarować w środku masłem i sosem majonezowym, wypełnić marchewką i ogórkiem. Do 2 kanapek dodać plasterki szynki, a do 2 plasterki żółtego sera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *