Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraczki pasteryzowane

Składniki:

  • buraki 3 kg
  • papryka 1/2 kg
  • cebula 1/2 kg
  • woda 1 szklanka
  • oliwa 1 szklanka
  • ocet 3/4 szklanki
  • cukier 1 szklanka
  • sól 1 łyżka

    Sposób przyrządzenia:
    Buraczki należy umyć, następnie ugotować do miękkości i zetrzeć na tarce
    jarzynowej o grubych oczkach. Paprykę należy pokroić w kostkę, podobnie
    cebulę i wrzucić je na wrzącą zalewę przygotowaną z wody, oliwy, octu,
    cukru i soli. Gotować wszystko około 7 minut, wrzucić buraczki i gotować
    około 10 minut, nie pasteryzować, nakładać gorące do słoików i od razu
    zakręcać.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *