Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brokuły w cieście

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 100 g mąki
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki ketchupu
  • sól czosnkowa

Sposób wykonania:

  1. Brokuły podzielić na rózeczki.
    Następnie mąkę, jajko oraz mleko wymieszać ze sobą aby powstało gęste ciasto, które doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W powstałym cieście maczać różyczki brokułu a potem obtoczyć je w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    W między czasie majonez i ketchup wymieszać ze sobą, doprawić do smaku solą i polać nim brokuły po usmażeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *