Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bogracz

Składniki:


• 25 dag łopatki,
• 0,5 kg piersi z kurczaka,
• 10 dag marchwi;
• 10 dag selera;
• 10 dag pietruszki;
• por;
• 10 dag pieczarek;
• dwa pomidory;
• duża cebula;
• 10 dag kalafiora;
• ziemniak;
• papryka

Sposób przyrządzenia:
Mięso kroimy w paski i smażymy na małej ilości tłuszczu. Po usmażeniu wkładamy do osolonej gotującej się wody. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, zaczynamy dusić włoszczyznę. Warzywa dodajemy do mięsa. Pieczarki podsmażamy z drobno pokrojoną cebulą na patelni, po czym dodajemy do mięsa. Na końcu dodajemy rozdrobniony kalafior i pomidory bez skórki. Przyprawiamy. Gotujemy bardzo powoli na małym ogniu. Można wzbogacić zacierką, a na końcu posypać zieleniną.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki trunksql.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *