Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Blok Czekoladowy

Składniki:
1 kostka margaryny
0,5szklanki cukru
0,5 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
4 łyżki stołowe kakao(gorzkie)
1 opakowanie mleka w proszku
2 garści Chrupkiego Mussli
(I jak kto woli – Orzechy, rodzynki, lub inne owoce)

Sposób przyrządzenia:
Margarynę rozpuszczamy w garnku na małym palniku , dodajemy cukier i wodę . Następnie ostudzić i stopniowo dosypywać mleko w proszku całość ciągle mieszając mixerem. Masa będzie robiła sie bardzo gęsta .Kiedy już wsypiesz całe mleko w proszku ,dodajemy mussli (Albo wg gustu inne owoce czy ciastka) Formę do ciasta 35cm/12cm wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Ciasto wlej do formy i wstaw do lodówki na 5 godzin. Blok jest bardzo pyszny … Łasuchy będą bardzo zadowoleni z tych słodkości … pozdrawiam Jacek.
W razie pytań proszę pisać ma maila – [email protected]
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Jacka Walczewskiego


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *