Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z owocami Ilony

Składniki:

    • blat biszkoptowy 1 sztuka
    • porzeczki 20 dag
    • agrest 20 dag
    • białka jaj 3 sztuki
    • mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
    • proszek do pieczenia 1/2 łyżki
    • cukier puder 10 dag
    • sól 1 szczypta

    Sposób przyrządzenia:
    Owoce proszę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie obrać je i
    osuszyć. Białka jaj należy ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać
    do nich proszek do pieczenia, cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną i
    dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Na biszkopcie rozłożyć owoce i
    pokryć je masą bezową za pomocą szprycy. Ciasto piec około 40 minut w
    piekarniku nagrzanym do 130 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *