Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z bezami

Składniki:

    • 5 jaj
    • 1 szklanka cukru
    • 1 szklanka mąki wrocławskiej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 szklanka maku suchego

    Krem:

    • 2 szklanki mleka
    • 1 szklanka cukru pudru
    • 3 łyzki maki
    • 1 łyzka kartoflanki
    • cukier waniliowy

    Sposób wykonania:
    1 szklanka mleka i cukier zagotowac a następnie rozpuścić mąke i kartoflanke i wlac do garnka abyzrobił się buduń.Odstawić do wystygnięcia. potem utrzeć dwa żółtka i dodawac pokolei budyńi masło roślinne na koniec dodawać cytrynę do smaku. Biszkopt przekroć położyć krem i na to położyć bezy i na to krem, a na krem drugą płytkę na koniec zrobić polewę i polać.
    SMACZNEGO ZAWSZE SIĘ UDAJE I JEST SMACZNY!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *