Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt cynamonowy

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
  • 3.4 szkl. cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • ¾ kostki masła
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0, 3 l powideł tłuszcz do formy
  • tarta bułka do formy
  • czekolada do polania
  • wiórki czekoladowe

Sposób wykonania:

  1. Powidła utrzeć razem z masłem po czym nie przerywając ucierania dodać stopniowo, cukier puder, jajka oraz mleko.
    Gdy wszystkie składniki się połączą dodać mąkę, cynamon, sodę oraz kakao.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 40 minut.
    Po upieczeniu polać czekolada i posypać wiórkami czekoladowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *