Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyki zapiekane z jajkiem i żółty serem

Składniki:

  • 40 dag mielonej wołowiny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • tłuszcz
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do mięsa dodać ketchup praz oliwę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować małe kotlety, które usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
W między czasie na drugiej patelni na rozgrzanym maśle posadzić jajka.
Na usmażonych kotletach ułożyć po jajku sadzonych.
Wierzch posypać starym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *