Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barwena z imbirem

Składniki:

  • 1 sprawiona barwena
  • 2 cebule dymki
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 125 ml czosnkowego octu winnego
  • 125 ml sosu sojowego
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • odrobina sosu chili
  • 125 ml wywaru z ryby
  • 1 zielona papryka
  • 1 pomidor
  • sól
  • pieprz
  • pomidor

Sposób wykonania;
Oczyszczoną rybę natrzeć z zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem.
Następnie na wierchu ryby zrobić 3 ukośne nacięcia.
Następnie oprószyć rybę jeszcze posiekaną dymką i imbirem po czym gotować ją na parze około 10 minut.
W między czasie sos sojowy wymieszać z octem, cukrem oraz sosem z chili.
Dodać jeszcze wywar z ryby, pomidory oraz paprykę.
Całość doprowadzić do wrzenia i gotować aż sos zgęstnieje.
Wówczas polać sosem rybę ułożoną na półmisku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *